Hoe je snel spiermassa kunt opbouwen

 

Als je snel spiermassa wil creëren door te starten met bijvoorbeeld body building of gewoon veel trainen, is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Body building is namelijk niet hetzelfde als drie keer per week naar de sportschool gaan en wat cardio-oefeningen doen, maar betreft een geheel andere tak van sport. Ben jij ook van plan oom te beginnen met jouw droom lichaam te krijgen maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Lees dan in dit artikel meer over de tips en uitgangspunten voor succesvolle spier opbouw en je bouwt op korte termijn een grote spiermassa op.

De tips in dit artikel worden onderverdeeld in drie categorieën. Zo lees je in de eerste categorie meer over het trainen zelf, kom je in de tweede categorie meer te weten over de voeding die je binnen moet krijgen om meer spiermassa op te bouwen en lees je in de derde categorie meer over de anabolen die je kunt gebruiken om meer spiermassa op te bouwen bij body building.

 

voor en na spier training

 

Body building en trainen

Als je begint met body building, weet je vaak eigenlijk niet hoe je moet beginnen. Door onderstaande tips door te lezen over het trainen om snel spieren te kweken, kom je meer te weten over de do’s en don’ts bij het trainen voor een grotere spiermassa. De belangrijkste tips voor body building op het gebied van trainen, zijn de volgende:

 

Tip 1: blijf altijd alert op ongecontroleerd heffen, overbelasten en overheffen. Het is belangrijk niet meteen te beginnen met te zware gewichten, maar juist de techniek goed in de gaten te houden en niet te veel van jezelf te verlangen. De meest gemaakte fout bij beginnende body builders is dat zij te veel gewicht heffen en hierdoor niet meer naar de techniek en houding kijken, waardoor de training helemaal fout gaat. Gedisciplineerde body building bestaat niet alleen uit een goede portie motivatie en inzet, maar ook de juiste houding en techniek.

Tip 2: probeer niet te veel oefeningen met elkaar te combineren, maar gebruik slechts enkele oefeningen om je spiermassa te vergroten. Een te groot aantal oefeningen vormt niet alleen een te grote belasting voor je spieren, maar zorgt er ook voor dat trainingen te zwaar worden en je minder motivatie krijgt om te gaan trainen. Daar komt nog bij dat te veel verschillende oefeningen het herstel van de spieren in de weg zit, waardoor de spiermassa uiteindelijk niet kan groeien.

Tip 3: vermijd overtraining en overbelasting. Ook als je de oefeningen op de juiste manier uitvoert, kun je hiermee te maken krijgen. Omdat je door overtraining of overbelasting te maken kunt krijgen met blessures, wil je dit absoluut niet hebben als je hard aan de slag wil gaan met body building.

Tip 4: voer de squattechniek op de juiste manier uit en je hebt niet alleen meer spieren op je dijen, kuiten en onderrug, maar profiteert van een grotere spiermassa op het gehele lichaam.

Tip 5: als een oefening pijn doet terwijl je deze wel goed uitoefent, kun je deze oefening beter niet gebruiken bij body building. De kans is namelijk groot dat deze oefening niet goed is voor jouw lichaam en dus geen grotere spiermassa creëert, maar juist voor problemen kan zorgen. Er zijn voldoende alternatieve oefeningen, dus stel een persoonlijke selectie van oefeningen samen en ga met deze oefeningen aan de slag.

Tip 6: blijf lang trouw aan een bepaald trainingsschema en stap niet zomaar over op een ander schema. Het duurt even voor je van de positieve effecten van een trainingsschema profiteert, dus stap niet meteen over als het resultaat uit blijft.

Tip 7: geef je lichaam de tijd. Body building draait niet alleen om hard trainen, maar ook om rust nemen. Neem je geen rust, dan kunnen jouw spieren niet groeien. Ga daarom niet iedere dag naar de sportschool, maar probeer een ritme te ontdekken dat voor jouw lichaam prettig is. Train bijvoorbeeld niet vaker dan drie keer per week met gewichten, zodat je lichaam goed kan rusten.

Tip 8: zoek een trainingspartner die op dezelfde manier sport als jij, dezelfde doelen nastreeft en vooral hetzelfde niveau heeft. Een trainingspartner die sneller herstelt, meer wil sporten en jouw dwingt om mee te gaan in dit ritme kan desastreuze gevolgen hebben voor jouw eigen gezondheid, dus zoek altijd een gelijkwaardige trainingspartner waar je lekker mee kunt trainen.

 

Snel spieren kweken en voeding

Naast training, is ook de juiste voeding en de juiste hoeveelheid van voeding erg belangrijk bij body building. Om meer te weten te komen over de beste voeding bij body building, lees je meer over dit onderwerp in het onderstaande.

  • Blijf altijd genoeg eten. Al wil je het vetpercentage van jouw lichaam verminderen en meer spieren creëren: bij body building is het erg belangrijk dat je goed eet. Te weinig eten gaat niet alleen ten koste van je gezondheid, maar zorgt er bovendien voor dat jouw spieren niet voldoende kunnen groeien.
  • Stel een ideaal voedingspatroon op en houd je hier iedere dag aan. Een dag verwaarlozen kan, maar gaat wel ten koste van jouw prestaties bij body building. Voeding is erg belangrijk bij body building, dus ga hier op een serieuze manier mee om.
  • Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn namelijk erg belangrijk bij het opbouwen van spieren, ofwel het uitgangspunt van body building. Enkele voedingsmiddelen die je kunt eten om veel eiwitten binnen te krijgen, zijn eieren, vis, kip, kalkoen, volkoren granen, pasta en rood vlees.
  • Eet voldoende fruit en groenten. In plaats van een zak chips open te trekken als je zin hebt in een snack, is het voor mensen die bezig zijn met body building verstandiger om een appel of een andere fruitsoort te pakken. Dit geldt overigens niet alleen voor mensen die bezig zijn met body building, maar voor alle mensen die gezond willen leven.
  • Drink voldoende water. Dit betekent dat je dagelijks in ieder geval twee liter water per dag drinkt: ook als je niet traint. Het drinken van alcohol en frisdrank wordt afgeraden, omdat deze dranken veel suikers bevatten.
  • Vermijd voeding met verzadigde vetten. Het is onmogelijk om alle verzadigde vetten te vermijden, maar je kunt er wel voor zorgen dat je zo min mogelijk verzadigde vetten binnen krijgt. Daarnaast wordt tevens aangeraden om geen wit brood en snoep te eten, omdat ook deze voedingsmiddelen een negatief effect hebben op jouw inspanningen bij body building.
  • Eet voldoende gevarieerd. Door voldoende gevarieerd te eten, krijg je zowel gezonde vetten als koolhydraten, vitaminen en proteïne binnen. Je kunt jouw voedingspatroon eventueel aanvullen met eiwitshakes, maar dit is geen vereiste.

 

Anabolen gebruiken om snel spieren te kweken

Anabolen worden ook wel anabole steroïden genoemd. Dit zijn synthetische kopieën van het mannelijke hormoon testosteron, dat ervoor zorgt dat mannelijke kenmerken van het lichaam worden versterkt. De belangrijkste reden om anabole steroïden te gebruiken, is om de spiermassa snel te vergroten. Zo kun je bij body building voldoende trainen en de juiste voeding eten om de spiermassa te vergroten, maar kun je jouw lichaam ook een handje helpen door anabole steroïden te gebruiken. Dit komt omdat je door het gebruiken van anabole steroïden meer testosteron binnen krijgt, waardoor de spieren van jouw lichaam sneller kunnen groeien. Kortom: gebruik je anabole steroïden en volg je de regels van body building op, dan boek je sneller resultaat dan wanneer je de regels van body building opvolgt en geen anabole steroïden gebruikt.

 

Het gebruik van anabole steroïden staat niet op zichzelf. Dit betekent dat je niet alleen kunt overgaan tot het gebruiken en kopen van anabole steroïden om meer spiermassa te creëren, maar dat je dit altijd moet doen in combinatie met een goed trainingsschema en de juiste voeding. Mensen die denken dat anabole steroïden zonder enige training kunnen zorgen voor een grotere spiermassa, hebben het dus fout. Het is zelfs zo dat je al vele jaren actief moet zijn in de wereld van body building voor je met succes kunt beginnen met anabolen, omdat je van nature een gezond lichaam en een gezonde balans moet hebben voor het gebruik van anabole steroïden.

 

Andere tips die je kunt raadplegen bij het gebruiken van anabole steroïden om de spiermassa rap te vergroten, zijn de volgende:

 

  1. Gebruik altijd zuivere anabolen. Deze koop je niet bij een onbetrouwbare en vage webwinkel of in een vieze apotheek in het buitenland, maar deze anabolen vind je op betrouwbare websites of in een betrouwbare apotheek. Koop je onzuivere doping supplementen, dan kun je door het gebruik van deze anabolen te maken krijgen met negatieve effecten op je lichaam. En omdat deze effecten zelfs permanent kunnen zijn, is dit erg vervelend.
  2. Gebruik anabolen op verantwoorde wijze. Als ergens ‘te’ voor staat, is dit nooit positief. Dit geldt niet alleen voor voeding en trainen bij body building, maar ook zeker bij het gebruik van anabolen. Gebruik dus nooit te veel anabolen en gebruik nooit te lang anabolen. Doe je dit wel? Dan helpen anabolen jouw lichaam niet om sterker te worden, maar zorgen deze middelen er juist voor dat je lichaam te maken krijgt met gezondheidsproblemen en dus zwakker wordt.
  3. Net zoals bij het trainingsschema en het voedingsschema geldt dat je ook het schema van de anabolen kuur tot op de kleinste lettertjes moet volgen. In het schema van de anabolen kuur lees je precies wat de dosering moet zijn, hoe vaak je anabolen moet gebruiken en wanneer je moet stoppen met het gebruiken van anabolen om je lichaam rust te gunnen. Volg je dit schema niet, dan gebruik je de anabolen op de verkeerde manier en krijg je mogelijk te maken met negatieve bijwerkingen door jouw anabolen kuur.

man met pan met eten

Voor wie zijn anabolen geschikt?

Anabolen zijn voornamelijk geschikt voor mensen die al vele jaren in de sportschool bezig zijn met body building. Deze mensen hebben namelijk al voldoende ervaring in body building, hebben hun lichaam al voldoende gepusht in de sportschool en hebben een goede balans gevonden in sporten en rusten. Daarnaast weten deze mensen welke levensstijl er nodig is om op de juiste manier bezig te zijn met body building en dit is kennis die erg belangrijk is bij het gebruiken van anabolen. Zonder een gezonde levensstijl wordt namelijk niet aangeraden om anabolen te gebruiken, omdat in dit geval de natuurlijke balans en kracht van jouw lichaam niet voldoende is om aan deze middelen te beginnen.

 

Merk je na enkele jaren body building dat jouw spieren niet meer groter worden? Dan kun je jouw lichaam een zetje geven door anabolen te gebruiken. De natuurlijke productie van testosteron is in jouw geval namelijk niet meer voldoende om meer spieren op te bouwen, maar het innemen van een synthetische variant van dit hormoon kan wel weer voldoende zijn snel spieren te kweken. Zo kun je enkele jaren al dezelfde spiermassa hebben, terwijl je na de inname van anabolen ineens sneller spieren krijgt na iedere training. Zeker als je behoefte hebt aan een grotere spiermassa en de spiermassa van jouw lichaam na vele trainingen op hetzelfde niveau blijft, is het gebruik van anabolen dus een aanrader. Een voorwaarde is wel dat je dit op de juiste manier doet, waarbij veiligheid en verantwoordelijkheid centraal staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *